Permanent hårreducering med IPL

dotnline_divider@2x copy

IPL, det vill säga intensivt pulserande ljus, är en effektiv hårborttagningsmetod som kan ge permanent resultat vid upprepade behandlingar. Ljuset och värmen söker upp melanin, det vill säga färgämnet i hårstrået, och leds ner mot hårsäcken och bryter ner den. Därför är det nödvändigt att håret är mörkare än själva huden. Hårsäcken kan bli lite svullen, vilket oftast lägger sig inom ett dygn. Hårstrået kan lossna direkt under behandlingen men det vanligaste är att det dröjer 1-2 veckor. Man kan uppleva en brännande känsla som varar någon timme efter behandling.

Endast hår i tillväxtfas med levande hårsäck förstörs. Ny behandling görs därför efter 1-3 månader eller när nytt hår börjar växa ut igen. I snitt behövs cirka 5-8 behandlingar för permanent resultat. Ansiktsbehåring kan kräva över 10 behandlingar. Behåringen tunnas dock ut efter varje behandling.

För att man ska kunna behandlas måste hårstrået vara pigmenterat. Vitt, rött och grått hår kan inte behandlas med IPL. En förutsättning för lyckad behandling är att huden är ljusare än hårstrået. Är du gravid eller ammande, har du en pågående infektion, behandlas med antibiotika eller har en hormonell obalans kan du inte genomföra behandlingen. Du kan inte heller behandlas om du tatueringar eller är solbränd på det önskade området. Välkommen in på konsultation om du är osäker på vad vi kan göra för dig.

PRIS
Armar: 3000 kr
Armhåla: 1200 kr
Bikini: 1200 kr
Bröst & Mage: 3000 kr
Halva ben: 3000 kr
Halva ben + bikini: 4000 kr
Haka: 900 kr
Överläpp: 900 kr

Öppettider

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön Stängt
  1. 1 juli - 17 augusti (Mån-Lör)